latinica  ћирилица
13/11/2019 |  11:45 ⇒ 23:40 | Аутор: СРНА

Вишковић отворио "Јесењи сајам 2019"

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Бањалуци "Јесењи сајам 2019" на којем учествује више до 150 излагача из Српске, Федерације БиХ, земаља региона и Европе.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је на отварању на Бањалучком велесајму истакао је да је посебно задовољство бити на "Јесењем сајму" који је сваке године бољи.

- Драго ми је што је на Сајму велики број излагача, али и што је сваке године квалитетнији, за шта сам захвалан менаџменту Бањалучког велесајма. Ово је значајна привредна активност Републике Српске, јер су на једном мјесту они који желе да инвестирају и произвођачи - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да Република Српска има потенцијале за развој, те да тренутно има највећи број запослених од тренутка када се овај параметар мјери у Српској.

- Влада Републике Српске препознала је значај овог сајма, који ћемо и даље помагати. Српска завршава израду онлајн презентације привреде, која ће бити преведена на више језика - најавио је Вишковић.

Вишковић је позвао инвеститоре да улажу у Републику Српску, која је пожељна дестинација.

Предсједник управе Бањалучког велесајма Добрица Жугић оцијенио је да је значајно што је овај сајам постао традиционалан и разноврстан.

- Сајам је изузетно значајан јер на њему промовишемо вриједности које има Српска - рекао је он.

Начелник градског Одјељења за привреду Раденко Комљеновић оцијенио је да Бањалука постаје препознатљива по квалитетним сајмовима.

- Опредијељени смо да развијамо културу, привреду, спорт у нашем граду, с циљем останка младих - додао је он.

Предсједник републичког Ловачког савеза Саво Минић рекао је да је Сајам добра прилика за успостављање и побољшање сарадње пољопривредника и произвођача.

Отварању Сајма, који ће трајати до суботе, 16. новембра, присуствовали су министри у Влади Српске, као и представници јавног и друштвеног живота.