latinica  ћирилица
13/11/2019 |  12:29 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Шаровић и Бореновић против воље народа Српске

Лидер СДС-а Мирко Шаровић и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић били су против воље народа у Републици Српској, коју је представљала велика већина у Народној скупштини која је усвојила значајне закључке донесене у сврху одбране Републике Српске и њеног нормалног функционисања, пише Инфосрпска.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

- Закључци позивају на разум, политичку реалност, опстанак Републике Српске, одбрану изворног Дејтона... Али између Републике Српске и "темпиране бомбе" /како предсједник Француске Емануел Макрон назива БиХ/ Шаровић и Бореновић одабрали су "темпирану бомбу", а успротивили се вољи и народу Републике Српске, не усвајајући Закључке Народне скупштине - додаје се у тексту.

Исти извор наводи да ће Шаровић и Бореновић свој рад на разградњи Републике Српске наставити у Сарајеву гдје ће се управо "као слуге "сарај чаршије" потрудити да и ту Републици Српској задају ударац подржавајући промјену Пословника о раду Представничког дома парламента БиХ који им је "дотурен" од водеће бошњачке партије".

Овај портал поставља питање зашто се тако понаша Мирко Шаровић.

- Годинама овдашња јавност тражи од Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ и самог Мирка Шаровића да се огласе о информацијама и гласинама о његовој умијешаности у убиство генералног директора Српског осигуравајућег друштва "Јахорина" Ристе Југовића 2002. године на Палама. Одговора још нема, а о овоме је говорио и Милорад Додик 27. новембра 2013. године гостујући на паљанској ОСМ телевизији - наглашава се у тексту.

Извор портала Инфосрпска наводи да је "Мирко Шаровић у Сарајеву уцијењен човјек" и да он "мора да служи "сарај чаршији" управо зато да би причу о Ристи Југовићу гурнуо у други план".

- Отуда и све ово што ради на штету Републике Српске. Због таквог понашања почео је да љути чак и неке своје моћне пријатеље у Београду - истиче се у тексту.

Што се тиче Бореновића, додаје се у тексту, то је једна класична прича "амбициозног политичара у покушају чији су домети мали".

- Зато би он преко реда на неку функцију, коју му за сада, могу обезбиједити само странци или политичко Сарајево - закључује се у тексту.