latinica  ћирилица
13/11/2019 |  12:56 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Проблем - неформирање власти БиХ и Федерације

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је током разговора са новоименованом амбасадорком Шведске у БиХ Јоханом Стромквист да основни проблем представља то што ни 13 мјесеци од избора није формиран нови сазив Савјета министара, као ни власт на нивоу Федерације БиХ.
Жељка Цвијановић и Јохана Стромквист - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Јохана СтромквистФото: РТРС

Цвијановићева је нагласила да спровођење изборне и демократски изражене воље грађана не може бити предмет политичких условљавања.

Она је рекла да је блокирање процеса формирања власти онемогућило и напредак БиХ на европском путу, те истовремено зауставило бројне реформске и развојне процесе од којих дугорочно зависе институционална и политичка стабилност, као и животни стандард грађана оба ентитета, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Цвијановићева и Стромквистова су разговарале о политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, процесу европских интеграција, те изазовима са којима се БиХ суочава на том путу.

Предсједница Српске је пожељела добродошлицу амбасадорки Шведске, те изразила очекивање да ће добра сарадња институција Републике Српске и Шведске бити унапријеђена.