latinica  ћирилица
13/11/2019 |  13:36 | Аутор: СРНА

Шеранић: Недопустив било какав облик насиља над стручним радницима

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић оштро је осудио напад на радника у бањалучком Центру за социјални рад, упозоривши да је недопустив било какав облик насиља над стручним радницима који приликом обављања свог посла не смију бити изложени вербалним или физичким нападима.
Ален Шеранић - Фото: СРНА
Ален ШеранићФото: СРНА

- Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске наставиће да пружа институционалну подршку запосленима у центрима за социјални рад и да у сарадњи са надлежним локалним заједницама, руководствима центара и удружењима стручних радника подржи рјешења која би спријечила овакве врсте непријатности - рекао је Шеранић Срни.

Он је подсјетио да стручни радници из области социјалне заштите свакодневно раде са најосјетљивијим категоријама којима је потребна подршка друштва, због чега је важно да свој посао могу да обављају у сигурном окружењу и без изложености било каквим нападима или притисцима.

Лице чији су иницијали Ђ.Д. јутрос је у Центру за социјални рад вријеђао запослене, након чега је главом ударио радника О.Б. у главу и нанио му повреде.

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су починиоца, а повређено лице је
упућено је у Службу хитне медицинске помоћи Бањалука.