latinica  ћирилица
13/11/2019 |  15:29 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Српска финансијски и фискално стабилна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у разговору са шефом мисије ММФ-а у БиХ Мартином Петријем да је Српска финансијски и фискално стабилна, иако су буџет и многе реформске активности, као и реализација важних инфраструктурних пројеката, заустављени због неформирања Савјета министара.
Вишковић са шефом мисије ММФ - Фото: РТРС
Вишковић са шефом мисије ММФФото: РТРС

На данашњем састанку Вишковића и Петрија у Бањалуци било је ријечи о стању у јавним финансијама Републике Српске, припремама буџета Српске за 2020. годину, планираним реформама, те стању и реорганизацији јавних предузећа, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Током разговора размијењена су мишљења и ставови о питању реформи у здравственом сектору, које Влада Републике Српске планира да спроводи, као и о питању реорганизације јавних предузећа.

Представници ММФ-а истакли су очекивања да ће ускоро бити формирана власт на свим нивоима, како би сарадња и предвиђене активности о питању подршке биле настављене у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Досадашња сарадња Владе Српске и ММФ-а оцијењена је коректном, те је истакнуто опредјељење да се на партнерским основама настави и у будућем периоду.