latinica  ћирилица
13/11/2019 |  20:07 | Аутор: Б92

ЕК: Нови пораз Партизана

Кошаркаши Партизана доживјели су други узастопни пораз у Еврокупу и пропустили нову шансу да "овјере" пласман у Топ 16 фазу.

Црно-бијели су поражени од турског Тофаша 82:72 на гостовању у Бурси у седмом колу Групе Б.

Као и у првом сусрету у Београду, Партизан је од старта имао проблема у нападу, што су расположени Турци одмах искористили и стигли експресно до двоцифрене разлике (16:5).

Тофаш преко расположеног Мехије и уз одличан офанзивни скок повећава на +14 средином другог квартала (30:16), када се црно-бијели коначно буде и враћају на једноцифрен заостатак (35:26).

Међутим, тешко је српски велиикан стизао до поена, па се Тофаш вратио на двоцифрену разлику, а онда тројком на старту другог полувремена и до нових +14 (45:41).

Дуго је Партизан био без коша из игре, а онда се разиграо Гордић и са седам поена, уз тројку Величковића вратио потпуно црно-бијеле у живот смањивши на само четири поена разлике (58:54).

Међутим, Партизан је експресно просуо шансу, након слободних бацања турског тима, Томас и Величковић промашују из рекета, а потом капитен прави и фаул због кога Тринкијери бурно реагује и добија техничку, а Тофаш одбија напад и опет бјежи на +9 пред посљедњи квартал (63:54).

Партизан креће агресивно у посљедњих десет минута, али Тофаш серијом од четири тројке ставља тачку на меч већ средином периода (72:58).

Црно-бијели до краја меча преко Мозлија и Пејџа успијевају да смање разлику којом су задржали бољи међусобни однос са екипом Тофаша у случају да то буде одлучивало о пласману у наредну рунду.