latinica  ћирилица
14/11/2019 |  12:48 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Зворник: У октобру евидентирано 100 миграната

На подручју Полицијске управе Зворник у октобру је евидентирано 100 миграната који су предати Теренском центру - Служби за послове са странцима у Бијељини, рекао је данас замјеник начелника зворничке Полицијске управе Владан Василић.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

- Полицијски службеници су радећи на тој проблематици Тужилаштву БиХ поднијели извјештај против једног лица за кривично дјело кријумчарење људи -  рекао је Василић на конференцији за новинаре.

Он је подсјетио да ова управа са 30 службеника помаже Јединици Граничне полиције Зворник у контроли и онемогућавању миграната да прелазе гранични појас.

- У посљедње вријеме има миграната који се преко границе враћају у Србију - рекао је Василић.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић рекао је да је у октобру евидентирано 57 кривичних дјела, што је у односу на исти мјесец лани мање за 17,4 одсто.

- Од овог броја, 47 кривичних дјела било је из области општег криминалитета, пет из области привредног криминалитета, по два из области злоупотребе дроге и против безбједности јавног саобраћаја, те једно кривично дјело које је кажњиво према Кривичном закону БиХ - рекао је Савић.

Савић је истакао да су због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднијета 54 извјештаја против 41 лица, међу којима је било осам повратника у вршењу кривичних дјела и један малољетник.

Начелник Сектора полиције Дражан Еркић рекао је да је на подручју Полицијске управе Зворник у октобру јавни ред и мир нарушен у 40 случајева и да је евидентирано 50 прекршаја, што је више за 11 одсто у односу на октобар лани.

Еркић је додао да је прекршаје починило 55 лица, међу којима је један малољетник, док су 13 лица повратници у вршењу прекршаја.

- Поступајући по прјавама нарушавања јавног реда и мира, полиција је поднијела девет захтјева за покретање прекршајних поступака надлежним судовима и издала 38 прекршајних налога, док је због нарушавања јавног реда и мира ухапшено седам лица - рекао је Еркић.