X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/11/2019 |  15:30 | Извор: ТАНЈУГ

У Хрватску стижу јаке олује; У Црној Гори расте ниво ријека

Хрватски метеоролошки завод издао је црвено упозорење за већи дио Далмације због олујног југа, док је за остатак обале на снази наранџасти аларм због обилне количине кише, а могућа је и појава пијавица.
Пијавица     (фото:24hr) -
Пијавица (фото:24hr)

Због дјеловања снажног циклона који се премјешта преко Хрватске пале су знатне количине кише, посебно на Јадрану, унутрашњости Далмације, Горскоме котару, Лици, унутрашњости Истре, због чега су знатно порасли водостаји ријека, преноси Индекс.

Према најави због јачања циклона са запада Средоземља поново ће се појачати југо, док се за викенд очекује јако олујно вријеме уз обилне падавине.

У Црној Гори, због обилних падавина дошло је до пораста водостаја реке Зете и Скадарског језера, изјавио је данас министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и додао да је Служба заштите и спашавања и даље у приправности, преноси РТЦГ.

Он је рекао да повишени ниво Скадарског језера за сада не угрожава објекте и да неће довести до изливања језера.

Директор Директората за ванредне ситуације, Мирсад Мулић, казао је да протеклих 24 сата није било интервенција, сем једне у Будви, да је стање у Никшићу стабилно, а у селу Броћанац вода је почела полако да се повлачи.

- Штету која је до сад причињена процијениће локалане комисије за процјену штете - рекао је Милић.