latinica  ћирилица
14/11/2019 |  15:52 | Аутор: СРНА

Акција "Перо": Приједлог суду за притвор осумњичених инспектора СИПА

Тужилаштво БиХ предложиће Суду одређивање притвора за запослене у Агенцији за истраге и заштиту БиХ Божу Пурковића и Предрага Мрђу, осумњичене за злоупотребу службеног положаја.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Они се сумњиче да су незаконито уступили и дали на увид осумњиченим лицима податке који су прикупљени током посебних истражних радњи у оквиру акције кодног назива "Перо", а који се односи на истрагу незаконитости у вези издавања школских диплома, на којем ради Тужилаштво Унско-санског кантона.

Притвор ће бити предложен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу вршењем утицаја на свједоке или саученике.

Тужилаштво је саопштило да се истрага интензивно наставља.

У акцији "Перо", коју су јуче спровели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, претресени су стамбени и пословни објекти на 12 локација на подручју Бихаћа, Цазина, Сарајева, Зенице, Високог, Тузле и Источног Сарајева.

Акција је изведена због постојања основа сумње да су осумњичена лица у овом предмету починила кривична дјела организовани криминал, а у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја и овлаштења, примање дара и других облика користи и прање новца.