latinica  ћирилица
14/11/2019 |  16:17 | Аутор: СРНА

Добој: Експропријација земљишта у циљу инфраструктурног развоја

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић и руководство Добоја разговарали су данас у том граду о имовинскоправним односима, односно експропријацији земљишта које је та локална заједница идентификовала као неоходно за инфраструктурни развој града.
Добој-састанак-Предраговић и Јеринић - Фото: СРНА
Добој-састанак-Предраговић и ЈеринићФото: СРНА

- Геодетска управа спроводи поступке експропријације за Коридор 5Ц који нам је приоритет у Републици Српској, али ево данас смо успјели да пронађемо некаква рјешења како бисмо паралелно водили поступке за општи интерес који утврди јединица локалне самоуправе - рекла је Предраговићева након састанка који је иницирао градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Она је указала на недостатак кадрова у РУГИПП-у, с обзиром на то да је већ седам тимова ангажовано на експропријацији на Коридору 5Ц и подсјетила да је Влада Српске ребалансом буџета обезбиједила додатна средства за ангажовање нових стручњака.

Предраговићева је указала да Градска управа Добоја намјерава да утврди и општи интерес за инфраструктурне пројекте изграње нове болнице, уређења корита ријеке Босне и уређење саобраћајница унутар града.

- Ми смо помало затечени јако добрим планираним активностима Града - изјавила је Предраговићева.

Градоначелник Добоја рекао је да је на састанку договорено да се већ у понедјељак, 18. новембра, одржи оперативни састанак тимова Геодетске управе и управе града, на којем ће бити утврђени рокови и потребе како би се убрзали поступци експропријације.

На састанку су уз представнике РУГИПП-а присуствовали и посланици у Народној скупштини Републике Срспке Небојша Марић и Данијел Јошић, предсједник Скупштине града Добој Сања Вулић, те посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.