X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/11/2019 |  19:17 ⇒ 20:22 | Извор: СРНА

Додик: У Источном Сарајеву ломе се судбина и трајност Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Источном Сарајеву да се на подручју тог града ломе судбина и трајност Српске.
Милорад Додик (фото:  Youtube / MIS Television) -
Милорад Додик (фото: Youtube / MIS Television)

- Зато је власт Српске одлучна да се у Источном Сарајеву осигурају претпоставке за нормалан и безбједан живот - поручио је Додик на скупу који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

Према Додиковим ријечима, претходних година учињен је велики помак у рјешавању битних питања за овај крај Републике Српске, а у дијалогу са представницима становника овог града жели да чује који су то приоритети за наредни период.

Он је подсјетио да је у претходном периоду на подручју Града Источног Сарајева изграђена нова болница, да је улагано у Јахорину као зимски центар, изграђени су административни центар Републике Српске, пут према Јахорини, спортска дворана на Палама, а у току је изградња спортске дворане у Источном Сарајеву.

Констатујући да је на плану инфраструктурних питања направљен напредак, Додик је као капитални пројекат у времену које долази навео изградњу ауто-пута од Београда ка Сарајеву, преко Вишеграда и Рогатице.

- Од тога се одустати неће, потребно је неколико одлука на нивоу БиХ како би се наставило са тим активностима - рекао је Додик, подсјећајући да застој у формирању власти на нивоу БиХ представља сметњу у овим активностима.

Српски члан Предсједништва изразио је посебно задовољство што је у Источном Сарајеву изграђена Болница "Србија" и рекао да ће се учинити све да се ријеши проблем дуговања из прошлости ове здравствене установе и да се болница кадровски ојача.

Додик је констатовао да је потребно побољшати безбједносну ситуацију у Источном Сарајеву.

- Људи овдје морају бити сигурни. Знамо да постоје лоше праксе које су доводиле до страдања недужних људи - рекао је Додик, подсјетивши на неразјашњена убиства.