latinica  ћирилица
14/11/2019 |  22:02 | Аутор: СРНА

Нема подјеле Српске, равномјеран приступ свим њеним дијеловима

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Источном Сарајеву да у посљедње двије до три године захваљујући равномјерном приступу свим дијеловима Републике Српске више не постоји подјела на источни, западни, сјеверни и јужни дио.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Људи који живе на простору Источног Сарајева морају да осјете присуство Републике Српске и они то осјете на сваком кораку - рекао је Додик новинарима након разговора са представницима друштвеног, пословног и политичког живота овог града.

Према његовим ријечима, урађени су сви капитални инфраструктурни пројекти у Источном Сарајеву, а потребно је размишљати и о изградњи нових путних праваца како би се у граду успоставио бржи саобраћај.

- Није моје да то планирам, већ то треба да учине људи у Источном Сарајеву - истакао је српски члан Предсједништва и додао да је најбитније да се ријеше проблеми свих становника овог града, без обзира на општину из које долазе.

Додик је подсјетио да је у Јахорину уложено много средстава, те рекао да ће бити уложено још више, али да се прије тога мора видјети шта је то што може да побољша квалитет живота на подручју града Источно Сарајево.

- Вјерујем да ћу са одговорним људима у граду, те начелницима општина и другим људима то финализирати у неким разговорима који ће бити касније - рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је навео да је вечерас дошао у Источно Сарајево да би његове истакнуте представнике привредног и друштвеног живота упознао са политикама Републике Српске, имајући у виду одговорност коју има према свим грађанима Српске.

Додик је истакао да су привредници неко ко се не смије негативно квалификовати, самим тим што они одржавају радна мјеста и локалне заједнице морају да им буду захвалне за то.

Он је најавио да ће се од наредне године у Републици Српској радити на смањењу пореза и доприноса на плате како би се олакшало реалном сектору у пословању, наглашавајући да исто тако привредници морају да измирују све своје обавезе, како би се могло остварити ово смањење.

Додик је поновио да Република Српска мора сачувати јединство, свој институционални капацитет и дјеловање.

- У Републици Српској се мора одржати квалитетан приступ рјешавању њеног статуса и у том погледу је Народна скупштина одржала своје засједање. Вечерас је неколико говорника подржало њене закључке - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, грађани Источног Сарајева много су свјеснији од других грађана Српске колико је важна Република Српска, њена политичка и институционална снага.