X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
15/11/2019 |  08:16 | Извор: СРНА

Мјестимично влажни коловози и магла

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија по мјестимично влажним коловозима, а у котлинама, дуж ријечних токова и у вишим предјелима видљивост је мјестимично смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: СРНА
МаглаФото: СРНА

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Из Ауто-мото савеза подсјећају возаче да је од данас обавезно посједовање зимске опреме на путевима у БиХ.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Каракај два-Дрињача због реконструкције Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

Настављена је реконструкција коловоза на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице, на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембра у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћа једном траком, уз регулацију семафорима.

У току је деминирање терена на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница одвијање саобраћаја врши се уз повремене прекиде због санације коловоза.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Једном траком саобраћа се и на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, због покретања клизишта.

У Бањалуци је у току проширење Улице Момчила Поповића, на дијелу од броја пет до раскрснице са Карађорђевом улицом, због чега је саобраћај обустављен сваким радним даном и суботом од 8.30 до 17.00 часова.

На снази је обустава саобраћаја у тунелу "Караула" на магистралном путу Кладањ-Олово, због санације. Саобраћај је преусмјерен преко старог превоја Караула.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук", током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 час до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе због безбједносних разлога.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.