latinica  ћирилица
15/11/2019 |  09:22 ⇒ 10:35 | Аутор: СРНА

Уклоњено саопштење СДС-а да се неће одазвати позиву Додика за учешће на трибини

На сајту СДС-а уклоњено је саопштење ове странке у којем су навели да се неће одазвати позиву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да присуствују трибини са најистакнутијим представницима друштвеног, пословног и политичког живота Источног Сарајева.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Саопштење је синоћ било на веб-сајту СДС-а, али је накнадно уклоњено.

Додик је синоћ у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржао трибину којој је присуствовало око 250 представника друштвеног, пословног и политичког живота овог града, међу којима је био и значајан број чланова СДС-а.

Међу њима је био и начелник општине Соколац и високи функционер СДС-а Милован Бјелица који је активно учествовао у разговору и поздравио одржавање оваквих скупова.

Он је након трибине изјавио новинарима да га је највише занимало питање трасе ауто-пута Београд-Сарајево, која треба да иде од Београда, Пожеге, Горњег Вардишта, према Вишеграду и Сарајеву и да је од Додика добио одговор да ће се радити по документима Републике Српске.

"Предвиђена је траса пута од Вишеграда, Устипраче, Рогатице, Подроманије и Љубогоште", прецизирао је Бјелица, наводећи да се не очекује да овим простором иде ауто-пут, али да се очекује да буде изграђен брзи пут.

Бјелица је поновио да подржава закључке Народне скупштине Републике Српске, посебно када је ријеч о тужбама против високих представника ради заштите институција и појединаца.