latinica  ћирилица
15/11/2019 |  11:14 ⇒ 11:29 | Аутор: СРНА

Гашић: Подршка привреди која обезбјеђује нова радна мјеста

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је на отварању Семберског сајма меса у Бијељини да ова манифестација најбоље промовише потенцијал домаће привреде и доприноси јачају привредне сарадње у регији.
Сузана Гашић - Фото: СРНА
Сузана ГашићФото: СРНА

- Ресорно министарство увијек ће бити ту за привреднике и подршка за манифестације које подстичу развој, нова радна мјеста и задржавање становништва у Републици Српској - поручила је Гашићева.

Она је указала на значај брендирања у домаћој привреди које ће бити посебно подстицано, као и на досадашњи напредак у промоцији домаће привреде кроз кампању "Наше је боље".

- Сајам показује велико богатство Семберије која има вриједне домаћине и разноврсну понуду здраве хране и мјесто је за ширење домаће производње и сарадње у регији - закључила је Гашићева.

Организатор дводневног сајма Миленко Зупур, власник фирме "Глобус" у Бијељини, рекао је на отварању да промоцију домаћих произвођача хране прати и туристичка промоција потенцијала Семберије и најавио да ће сајам добрих домаћина и привредника убудуће носити назив "новембар фест" и пружити посјетиоцима добру храну, пиће и забаву.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је на свечаном отварању пожелио да квалитетна и здрава храна коју домаћини у Семберији и Републици Српској произведу и прераде буде снажан замајац развоја туризма и укупне привреде у граду и цијелој регији.

Трећи Семберски сајам меса "Дворови 2019" одржава се на платоу испред фирме "Глобус", која је организатор ове привредне манифестације.

На Сајму су представљени домаћи прозвођачи, прерађивачи и дистрибутери меса, као и излагачи из Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније.

Прошле године сајам је имао 47 излагача и 10.000 посјетилаца, а ове године на сајму је 60 излагача и очекује се 20.000 посјетилаца.

Током боравка у Бијељини министар трговине и туризма Сузана Гашић посјетиће и Прехрамбену индустрију "Сава Семберија".