latinica  ћирилица
15/11/2019 |  11:33 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Ухапшени због дјечије порнографије предат Окружном тужилаштву (ФОТО)

Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске лишили су слободе М.М. из Бањалуке због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело искриштавање дјеце за порнографију и предат је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука ради одређивања мјере притвора, саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се наводи да је М.М. лишен слободе јуче, те да је истог дана код наведеног лица по наредби надлежног Суда извршен претрес на локацији становања.

- Том приликом су пронађена и одузета средства извршења кривичног дјела и то 42 хард диска, око 1.050 дигиталних носача слике и звука, кућиште рачунара, таблет и мобилни телефони који потичу из кривичног дјела - истиче се у саопштењу и додаје да је лице М.М. саслушано у својству осумњиченог.

Бања Лука - одузети материјал

Наведено кривично дјело је извршено тако што је осумњичени у временском периоду од 24. јуна 2018. до 14. новембра ове године, преко рачунарске мреже свјесно, користећи специјализоване софтвере за дијељење фајлова на интернету и примјеном посебних врсте мрежа, како би заштитио свој идентитет, приступао интернет страницама које су садржавале материјале са фотографијама, видео снимацима дјечије порнографије, након чега је у више наврата увозио, извозио те прибављао за себе или другог поменуте садржаје дјечије порнографије.

Осумњичени М.М. је данас предат Окружном јавном тужилаштву Бањалука ради одређивања мјере притвора.

Повезане вијести:

Бањалука: Ухапшен због искориштавања дјеце за порнографију