X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
15/11/2019 |  14:48 | Извор: СРНА

Додик: Из Сарајева порука да се не поштују Устав и воља народа

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да се са највишег нивоа у Сарајеву шаље порука да се не поштују Устав и закони, као ни воља народа, наводећи примјер Дениса Звиздића који истовремено обавља функцију предсједавајућег Савјета министара и предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Савјет министара - Фото: klix.ba
Савјет министараФото: klix.ba

- Ко шиша законе и уставе, права народа, ја сам тај који може да буде предсједавајући Представничког дома и Савјета министара - то је порука која се шаље са највишег нивоа. Како да се онда понашају други? - запитао је Додик.

На питање новинара у Мостару да прокоментарише чињеницу да је неким од чланова Централне изборне комисије БиХ истекао мандат, а да ће они можда расписати локалне изборе, Додик је рекао да се залаже да све буде урађено у складу са законом и да треба вјеровати у капацитет изборног процеса.

- Ако закон дозвољава члановима да до избора нових чланова могу да раде у пуном капацитету - онда у реду, ако каже да не могу, онда морамо да бирамо нови састав комисије - нагласио је Додик.