latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:59 | Аутор: СРНА

"Позитивно достављање имена за формирање комисија"

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак сматра да је добро што је СНСД доставио имена за састав комисија Представничког дома, истичући да је ово позитиван сигнал да би Парламентарна скупштина БиХ могла да почне са радом.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак је апелово да руководство Парламентарне скупштине што прије изабере делегацију БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, јер је БиХ једина европска земља која је члан тог тијела, а не учествује у његовом раду, саопштено је из Министарства иностраних послова.

- Именовањем парламентарне делегације у Парламентарној скупштини Савјета Европе бар донекле бисмо умањили негативан ефекат те дипломатске бламаже - истакао је Црнадак и додао да институције морају стално да раде јер се тако шаље порука да је БиХ озбиљан међународни партнер.

Црнадак сматра да у најкраћем року треба да буду ратификовани финансијски аранжмани који чекају у парламенту, с обзиром на то да је ријеч о пројектима изградње путева, водовода и инфраструктуре и корисни су за грађане и у Републици Српској и у ФБиХ.

- Од самог почетка сам позивао да Парламентарна скупштина БиХ нормално ради док трају преговори о формирању власти на нивоу БиХ - рекао је Црнадак, те изразио наду да ће почети са радом и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Мостару да је СНСД предложио своје чланове у парламентарне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да би спријечио да изборна и политичка воља српског народа буде изигирана измјенама пословника које су предложили СДС и ПДП.