latinica  ћирилица
15/11/2019 |  18:48 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Дан отворених врата: Малишани маштају да постану полицајци (ФОТО)

Управа за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске, поводом крсне славе Аранђеловдана, организовала је Дан отворених врата. Дјеца из предшколских установа и ђаци основних и средњих школа у Бањалуци, могли су да се упознају са радом и опремом коју полиција користи.

Највише граје било је током посјете најмлађих. Малишани су могли да прођу полигон безбједне вожње и да виде показну вјежбу са службеним псима. Ипак, посебан доживљај представљало им је полицијско возило.

Дан отворених врата (ФОТО: РТРС)

Осим малишана данас су учили и кадети. Њих су обучавали терапеути Завода за рехабилитацију др Мирослав Зотовић.

- Наши физиотерапеути и радни терапеути раде са кадетима и обучавају их за поступање са лицима која се отежано крећу. Ово је примјер добре сарадње двије институције. Полиција може у сваком тренутку да одговори на потребе свих грађана укључујући и лица са инвалидитетом, а посебно лица која користе помагала - рекла је Тања Мандић Ђокић, портпарол Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "др Мирослав Зотовић".

"Дан отворених врата" (ФОТО: РТРС)

Ова манифестација само се симболично зове "Дани отворених врата" јер су, кажу у МУП-у њихова врата за грађане увијек отворена.

- Циљ је унапређење и развијање односа полиције и грађана. Истраживања показују да полиција ужива велико повјерење међу грађанима, а ово је један од начина да га задржимо и унаприједимо сарадњу у циљу што веће безбједности грађана и њихове имовине - истакао је Миле Шикман, начелник Управе за полицијску обуку МУП-а Републике Српске.

Дане отворених врата МУП Српске организује два пута годишње, поводом крсне славе коју просљављају 21. новембра и Дана полиције који се обиљежава почетком априла.