latinica  ћирилица
15/11/2019 |  21:24 ⇒ 21:44 | Аутор: Б92

ЕЛ: Звезда након продужетка испустила побједу против АСВЕЛ (ФОТО)

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од АСВЕЛ послије продужетка 74:72, у осмом колу Евролиге.
Црвена Звезда-Асвел (фото:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija) -
Црвена Звезда-Асвел (фото:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija)

Изабраници Андрије Гавриловића нису бриљирали у нападу, одбрамбено је то изгледало боље, али је на крају испуштена побједа и криза се наставља.

Ово је био шести пораз црвено-бијелих у осам одиграних мечева, док су гости из Лиона забиљежили пету побједу.

Звезда је два пута имала напад за побједу, међутим прво Дејан Давидовац, а потом и Лорензо Браун, нису успјели да одаберу право рјешење. Давидовац је покушао на крају регуларног дјела меча, док је Браун на истеку продужетка изгубио лопту.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Били Берон са 16 поена, Лорензо Браун је имао 15, пет скокова, четири асистенције, али и седам изгубљених лопти. АСВЕЛ је предводио Ливио Жан-Шарл са 20 поена и Тони Џекири са 18 и 19 скокова.

Екипа су веома споро ушле у утакмицу и послије два минута резултат на семафору био је 0:0. Тимови су полако хватали ритам, а Звезда средином четвртине, на погон Брауна, успијева да дође до предности.

АСВЕЛ је имао одговор и преко расположеног Џекирија мучили су шампиона Србије. Гости из Француске добро финиширају дионицу и Звезда на паузу одлази са +2, 16:14.

Кључ је био у темпу игре. Чим је Звезда мало убрзала, увећала се и разлика. Кошем Брауна црвено-бијели дошли су максималних +10 (36:26), међутим лоша игра у посљедња два минута коштаће их бољег резултата.

Црвена Звезда-Асвел (фото:Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija)

Шампион Француске предвођен Дејвидом Лајтијем успијева да смањи заостатак и да на полувријеме оде са "само" -4, 36:32.

Звезда је боље отворила трећу четвртину, тројком Берона разлика је отишла на +9 (41:32), међутим онда је услиједио један од бројних падова. АСВЕЛ прави серију и убрзо долази до изједначења.

До краја четвртине црвено-бијели су повратили предност и пред посљедњу дионицу отишли су са +7, 54:47. Током четврте четвртине чинило се да ће Звезда успјети да сломи отпор гостију, али то се није десило.

Одиграна је веома лоша дионица, свега 11 постигнутих поена и АСВЕЛ је завршници успјео да ухвати прикључак. Звезда није успјела да поентира у посљедња три минута и одлазимо у продужетак.

Тамо се играло кош за кош, а кључан кош постиже ко други него сјајни Џекири. Нигеријац на 27 секунди до краја спушта лопту у кош за 72:73. Црвено-бијели имали су напад за побједу, али се Браун спетљао и лоше додао лопту до Берона који није успио да је исконтролише.

Одмах је услиједио фаул Брауна над Џекиријем, који на три секунде до краја погађа једно од два бацања. За кратак период шампион Србије није успио да поентира и побједа одлази у руке АСВЕЛ.