X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/11/2019 |  08:04 ⇒ 09:14 | Извор: СРНА

Опрезно због јаких удара вјетра

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на јаке ударе вјетра на подручју Кнежева, Мркоњић Града, Ливна, Босанског Грахова и Гламоча, као и на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница.
Невријеме - Фото: РТРС
НевријемеФото: РТРС

Саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона.

На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим у одвијању саобраћаја, који је регулисан саобраћајном сигнализацијом.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Каракај два-Дрињача, Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница са Федерацијом БиХ/, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, на подручју Приједора и на дионици Крупац-Богатићи, у општинама општина Источна Илиџа и Трново.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну и даље је на снази забрана саобраћаја преко надвожњака за теретна возила.

Због активираних клизишта саобраћај је успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, затим на локалном путу Горња и Доња Пискавица, те на локалном путу Сводна-Брзици у општини Нови Град.

У ФБиХ у току је асфалтирање мостова код тунела Врандук два код Зенице због чега се вечерас до пола часа послије поноћи на магистралном путу између Зенице и Немиле саобраћа наизмјенично, једном траком, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 часова наредног јутра саобраћај обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путевима Сарајево-Трново у мјесту Крупац, Сребреник-Орашје у тунелу Орманица, Дољани-Метковић, између граничних прелаза, и Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема нема дужих задржавања. Обустава саобраћаја за аутобусе и теретна возила и даље је на снази из безбједносних разлога преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Из АМС-а подсјећају возаче да је на снагу ступила законска одредба о обавезном посједовању зимске опреме на путевима у БиХ.