latinica  ћирилица
16/11/2019 |  12:21 ⇒ 12:25 | Аутор: Б92

Ухапшен један од најтраженијих хрватских бјегунаца

Хрватски држављани, један од најтраженијих бјегунаца, Бојан Драгичевић (38) ухапшен је у четвртак на подручју Новог Сада, саопштио је МУП Хрватске.

Како јавља портал Индекс, Одјељење за циљане потраге и прецизно лоцирање Министарства унутрашњих послова Хрватске (ФАСТ тим Хрватска) је у сарадњи са ФАСТ јединицом Републике Србије и Полицијском управом Нови Сад успио да лоцира Драгичевића.

Драгичевић је 2005. године у мање од мјесец дана, са саучесницима два пута починио разбојништво у истој пословници банке у Шибенику, усред беијла дана, с пластичним пиштољем.

Оба пута је побјегао и вјешто се скривао до 2012. године, када је након седам година бијега ухапшен у Босни и Херцеговини и изручен Хрватској.

Због казненог дјела разбојништва осуђен је на казну затвора у трајању од четири године и два мјесеца затвора, те је упућен на издржавање казне. Након годину и по дана успио је да побјегне и то из најстроже чуваног одјељења.

Истог дана у поподневним сатима пронађен је и враћен у затворску јединицу.

У априлу 2014. године успио је да побјегне прескочивши зид. Од тада је био у бијегу.

На листи најтраженијих бегунаца

Овај бјегунац налазио се на European most wanted листи од 2016. године, односно од самог почетка лансирања листе, на којој су објављени најтраженији бјегунци Европе, с обзиром на то да се радило о изразито опасном и насилном бјегунцу.