latinica  ћирилица
16/11/2019 |  16:38 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Меморијални шаховски турнир окупио 25 такмичара

На Палама је данас одржан шести Меморијални шаховски турнир "Михаило Малинић" који је окупио 25 такмичара из Фоче, Источног Сарајева, Пала, Тузле и Сарајева у четири категорије.
На Палама одржан 6. Меморијални шаховски турнир "Михаило Малинић" - Фото: СРНА
На Палама одржан 6. Меморијални шаховски турнир "Михаило Малинић"Фото: СРНА

Предсједник Омладинског шаховског клуба "Гамбит" са Пала Борис Попић навео је да је турнир посвећен дјечаку из њиховог клуба који је трагично страдао са мајком Јеленом 2014. године у саобраћајној несрећи на Палама.

Он је рекао да је циљ турнира да скрене пажњу на проблеме са којима се сусреће становништво, као што је несавјесна вожња која је по статистичким подацима водећи узрок смртности у Републици Српској и свијету.

Попић је нагласио да је шах све више присутан у свијету као васпитно-образовно средство које доприноси развоју дјеце.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је овај турнир посвећен и Дану сјећања на страдале у саобраћајним несрећама, којих је све више на подручју Сарајевско-романијске регије, БиХ и у региону.

Југовић је истакао да ће општинска управа покушати да обезбиједи просторије Шаховском клубу "Гамбит", те захвалио свима који су учествовали на турниру.

Прво мјесто на турниру у категорији дјечака до 12 година освојио је Тарик Оџак, док је друго и треће мјесто припало Ахмеду и Амару Аганспахићу.

У категорији дјечака од 12 до 18 година, прво мјесто освојио је Насир Радаћа, друго Никола Мрковић и треће Филип Ђалић.

Сара Вуковић освојила је прво мјесто у категорији дјевојчица до 12 година, док су друга и трећа биле Софија Мрдић и Софија Шарчевић.

У категорији дјевојчица од 12 до 18 година прво мјесто освојила је Ехлимана Бабајић, друго Татјана Тодоровић, а треће Ђурђина Гајовић.

Иницијатор меморијалног турнира је породица Малинић, а организатор Омладински шаховски клуб "Гамбит".