latinica  ћирилица
17/11/2019 |  10:59 ⇒ 16:24 | Аутор: РТС

Лончар: Вучић је био животно угрожен, љекари му спасили живот

Министар здравља др Златибор Лончар рекао је да предсједник Србије Александар Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати љекарима ВМА.
Војномедицинска академија (ВМА) (Фото: vma.mod.gov.rs) -
Војномедицинска академија (ВМА) (Фото: vma.mod.gov.rs)

Златибор Лончар је за Танјуг рекао да је по пријему на ВМА процењено да је предсједник Србије животно угрожен.

У тој здравственој установи су медицински тимови моментално спровели све неопходне мјере за санирање овако озбиљног стања, а предсједник Вучић је, према ријечима министра Лончара, добро одреаговао на терапију која му је преписана.

Ипак, стручни тимови ВМА су предсједнику Србије препоручили да у наредном периоду смањи своје редовне активности како би се у потпуности опоравио од погоршања здравственог стања до ког је дошло у петак.

- Користим ову прилику да лично захвалим медицинским тимовима ВМА, који су још једном показали своју стручност и професионализам - рекао је министар Лончар, додајући да су врхунски љекари и сестре потврда снаге једне државе.

И предсједник Вучић је захвалио радницима Војномедицинске академије. Поручио је да ће од понедјељка бити "у пуном радном погону".