latinica  ћирилица
17/11/2019 |  17:27 ⇒ 17:48 | Аутор: РТС

Реми Србије и Украјине, "Орловима" друга шанса у Лиги нација

Фудбалска репрезентација Србије ремијем са Украјином 2:2 (1:1) завршила је квалификације за ЕУРО 2020. Стријелци за српску селекцију били су Тадић и Митровић.

"Орловима" је за пласман, осим побједе, требао и кикс Португалије, која је у Луксембургу ипак очекивано славила са 2:0. Прилику за пласман на ЕП Србија ће морати да тражи у баражу Лиге нација.

Мало је недостајало да изабраници Љубише Тумбаковића нанесу први пораз Украјинцима, али, ипак, нису успјели.

Изабраници Љубише Тумбаковића сјајно су отворили дуел на стадиону "Рајко Митић". Пристисаксрпске репрезентације од старта меча уродио је плодом у 9. минуту када је шут Тадића руком зауставио Матвијенко и скривио пенал. Душан Тадић био је сигуран извођач казне за вођство Србије.

Украјинци стижу до изјеначења у у 33. минуту голом одличног Романа Јаремчунка послије центаршута Циганкова, а са тим резултатом се и отишло на одмор.

И у наставку меча виђен је добар фудбал. Србија стиже до новог вођства већ у 56. минуту када је Александар Митровић искористио фантастичну асистенцију Душана Тадића и постигао свој десети погодак у квалификацијама.

Када су сви очекивали да судија означи крај сусрета, Украјина по други пут стигже до изједначења и ремија у Београду преко "резервисте" Ертема Беседина.

У другом мечу групе Португалија ипак није дозволила било какво изненађење, јер је очекивано славила у Луксембургу 2:0, головима Бруна Фернандеша у 39. и Кристијана Роналда у 86. минуту.

На крају Украјина са 19 и Португалија са 17 бодова иду на финални турнир, а Србији са 16 бодова слиједи бараж Лиге нација против Норвешке у гостима у марту наредне године.