latinica  ћирилица
18/11/2019 |  08:17 ⇒ 11:43 | Аутор: РТС

Вучић пуштен кући послије лијечења на ВМА

Здравствено стање предсједника Србије Александра Вучића је стабилно и пуштен је кући послије лијечења на Војномедицинској акадeмији због кардиоваскуларних проблема.
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić) -
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić)

Савјетница за медије предсједника Србије Сузана Васиљевић изјавила је синоћ да је Вучић два дана био на апаратима и да се сада осјећа мало боље, да мора да се придржава терапије, као и да смањи обавезе.

Министар здравља Србије Златибор Лончар објаснио је јуче да је Вучић био животно угрожен.

Вучић, према његовим ријечима, има хроничне, мање проблеме са срцем, али је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати љекарима ВМА.

Одмах по пријему процијењено је да је предсједник Србије животно угрожен, након љекарске интервенције, предсједник је добро реаговао на терапију која му је преписана.

Стручни тимови ВМА су предсједнику Србије препоручили да у наредном периоду смањи своје редовне активности како би се у потпуности опоравио.

И сам предсједник Србије се обратио јавности у суботу, поруком на друштевним мрежама у којој је захвалио свима који су бринули за њега и навео да се данас враћа у посао.