latinica  ћирилица
18/11/2019 |  09:26 | Аутор: РТС

Тринкијери: Енергија пресудила

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери послије побједе против Црвене звезде у "вјечитом" дербију, рекао је да је утакмица била тешка, али да је његов тим заслужио тријумф. Јунак побједе Немања Гордић признао је да дерби није био лијеп, али да је побједа доста вриједна.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

Црно-бијели побиједили су Црвену звезду са 75:72 у седмом колу АБА лиге.

- Била је изузетно тешка утакмица. Било је веома тешко добро играти. Мислим да смо заслужили побједу, јер смо у кључним моментима имали више енегрије. Имали смо добар старт, на крају друге четвртине пустили смо их да се врате. Била је физичка туча. Нисмо играли сјајно, далеко од тога. Нисмо погодили олимпијски базен, али смо на енергију и борбу за лопту добили Звезду. Велики дерби, важна утакмица, побједа и то је то то - рекао је Тринкијери на конференцији за медије послије меча.

 
Тренер Партизана упитан је и да ли је његовом тиму неодстајало самопоуздање у трећој четвртини, када је заказао шут.

- Мислим да није ствар сампоуздања, јер бисмо изгубили утакмицу. Сви смо жељели да играмо боље, али када смо ушли у контакт, блокада... Нисмо се снашли како треба. Било је тешко да уђемо у рекет - рекао је Тринкијери, који је одговорио и на питање да ли ће његов тим уживати у тријумфу.

- Једна од најважнијих ствари је да уживаш у животу. Ја сам у томе најгори, надам се да су моји играчи бољи - закључио је.

Један од најбољих играча у побједи Партизана Немања Гордић признао је да дерби против Црвене звезде није био лијеп, али и да је већа енергија његовог тима пресудила побједника у мечу 7. кола АБА лиге.

- Осјећај је феноменалан, дерби није обична утакмица и побједа значи много више од два бода. Није била лијепа утакмица, али није било ни за очекивати другачије. Било је много промашаја са обје стране, посебно за три поена. Међутим, на срећу ми смо имали више енергије - рекао је Гордић новинарима послије меча.

- Мени је драго да су ушле тројке у посљедњој дионици. Да ли имам посебан мотив против Звезде? Играм исто као и против других екипа, али увијек постоји већи мотив за највећег ривала кад носиш дрес Партизана и извлачи најбоље из вас - рекао је плеј црно-бијелих, а потом се осврнуо на суђење.

- Било је доста прекида. Није лако ни судијама. Труде се да гледају сваку одлуку и то убија ритам утакмице. На срећу, побиједили смо - рекао је он.

Према његовим ријечима вечерашњи тријумф показује да Партизан може да се носи са, како је нагласио, евролигашком Црвеном звездом.

- Звезда је евролигашка екипа, такмичење њихово је захтјевно и игра се са много контакта. Као да сте у руднику два сата - навео је Гордић.