latinica  ћирилица
18/11/2019 |  12:51 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Вишковић: Све боља ситуација у Шумама Српске (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да је ситуација у Шумама Републике Српске сваки мјесец боља и да све више шумских газдинстава послује позитивно.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Завршен је деветомјесечни извјештај о пословању Шума Републике Српске, а имамо и прелиминарне податке за десет мјесеци рада. Шуме имају позитиван пословни резултат у првих девет мјесеци и очекујем да тако буде до краја године - рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да дају резултат мјере које предузимају Влада Српске, менаџмент и Надзорни одбор Шума Републике Српске.

- Нису сви срећни због наших мјера јер има и одређених супротстављања, али будите сигурни да ћемо их наставити - рекао је Вишковић.

Он је истакао да жели да ово предузеће буде профитабилно и да ће на томе бити инсистирано.

- Позивам све из овог предузећа да се укључе у ову нашу акцију, а сви који мисле другачије морају знати да им ту није мјесто - додао је Вишковић.

Говорећи о ситуацију у Поштама Српске, Вишковић је рекао да су за девет мјесеци ове године исказале губитак у износу од око два милиона КМ.

- Имају инструкције да до краја године колико је могуће побољшају ситуацију. Нека јавна предузећа можда ће имати толеранцију због негативног резултата уколико је то узроковано вишом силом, а не људским фактором - навео је Вишковић.

Он је поновио да није задовољан ситуацијом у јавним предузећима у Српској.

- Радимо на рјешавању овог проблема, а примјер су Електропривреда и Жељезнице Републике Српске. Циљ нам је да до краја ове и почетком наредне године наша предузећа поставимо на здраве темље - каже Вишковић.