latinica  ћирилица
18/11/2019 |  13:34 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почело новогодишње украшавање града (ФОТО)

Кићење града поводом новогодишњих празника почело је протекле седмице и тај посао ће у потпуности бити готов до краја новембра, потврђено је у Одјељењу за комуналне послове.
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba)

Начелник овог одјељења Петар Билчар, каже да су постављени свјетлећи украси дуж централне градске улице Краља Петра I Карађорђевића, те на Тргу Крајине и у Парку Петар Кочић.

Набављен је нови накит, који ће бити постављен на различитим локацијама у граду. На шеталишту у популарном Паркићу, према Народном позоришту , биће постављене украсне кугле, док ће на небодеру у Улици Веселина Маслеше бити постављена велика свијетлећа слова са поруком Срећна Нова година.

И ове године, Господску улицу красиће звјездано небо са хиљадама лампица – казао је Билчар.

Као новину за ову годину, начелник Билчар наводи да ће у Парку Петар Кочић бити постављена селфи тачка, односно велика инсталација и свијетлећа декорација, која ће, заправо, представљати кулису за фотографисање.

На Тргу Крајине ће бити постављена велика јелка, а у сусрет предстојећим празницима, већ 7. децембра, на главном градском тргу имаћемо нови туристички садржај који смо назвали Зимска варош.

Ту ће бити понуђен богат туристички садржај, са познатим угостититељским брендовима и пригодним зимским садржајима, укључујући клизалиште за најмлађе и цјелодневни културно-умјетнички програм – навео је Билчар. 

Бањалука ће у нову 2020. годину упловити уз наступе познатих домаћих извођача. 30. децембра наступиче Марија Шерифовић, у најлуђој ноћи за добар штимунг биће задужени Црвена јабука и Јелена Томашевић, док ће првог дана 2020. године наступити Александара Пријовић.