latinica  ћирилица
18/11/2019 |  15:39 | Аутор: СРНА

Вишковић: За реформе су неопходна средства ММФ-а

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да су за реформе потребна средства ММФ-а, а да се 13 мјесеци само слуша да ће аранжман бити реализован када буде формирана власт на нивоу БиХ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Постављам питање, а шта ако власт не буде формирана у наредне четири године, онда нема ни ММФ-а ни те приче са њима - изјавио је Вишковић.

Он је поручио да декларативне подршке Српској ништа не значе.

- Нама је потреба новац да бисмо спровели реформе. ММФ, уколико је спреман да прати реформе у Републици Српској и БиХ, треба да нађе начина како да одобри новац за провођење реформи, упркос неформирању Савјета министара и власти у ФБиХ - изјавио је Вишковић новинарима у Добоју.

Он је поручио да све сем тога представља губљење времена и Српској и ММФ-у.

- Прије неколико дана разговарао са директором Међународног монетарног фонда за БиХ и он је само поновио оно што сам ја од њега тражио. Чак сам га у једном моменту замолио може ли да иде аранжман са Републиком Српском и ММФ-ом и да заобиђемо више ту БиХ - рекао је Вишковић.

Он је истакао да Републику Српску, уколико дође до аранжмана са ММФ-ом, превасходно интересује да он буде фокусиран на здравствени сектор и јавна предузећа.

- Они /ММФ/ су се са нама сагласили да је то нама приоритет с којим би желили да се прави аранжман - рекао је Вишковић.