latinica  ћирилица
19/11/2019 |  08:01 ⇒ 08:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Француска: Срушио се мост, двоје погинулих (ВИДЕО)

Возач камиона и 15-годишња дјевојчица погинули су када се срушио висећи мост преко ријеке дугачак 150 метара, а када је неколико возила пало у воду, преносе медији.
Француска - срушио се мост (Фото:news.sky.com) -
Француска - срушио се мост (Фото:news.sky.com)

Регионални тужилац Доминик Алзеари рекао је да је мајку дјевојчице спасили су људи који су се налазили у близини моста који је повезивао градове Мирпоа-сур-Тар и Бесиере, на југозападу Француске, преноси АП.

Како се наводи, 15-годишња дјевојчица је у тренутку рушења моста била у аутомобилу са родитељима. Њено тијело извучено је из воде.

Неколико сати касније градоначелник Мирпо-сур-Тар Ерик Оге саопштио је да је пронађено и тијело возача камиона који је пао у ријеку, као и да је у несрећи повријеђено пет особа, међу којима су и двојица ватрогасаца.

У потрази за преживјелима учествовало је више од 60 спасилаца, рониоци и 40 полицајаца.

Како се наводи, покренута је истрага о паду моста.

Градоначелник Оге је рекао да је мост реновиран 2003. године, а да је 2017. године посљедњи пут провјеравана његова безбједност и да је тада био у добром стању.

Додао је и да је можда камион који се у тренутку несреће налазио на мосту, можда прекршио правило о ограничењу килаже, по коме је максимална дозвољена тежина 19 тона.