latinica  ћирилица
19/11/2019 |  10:23 ⇒ 11:38 | Аутор: Агенције

Ухапшени сарадници милионера Прамода Митала, полиција претреса ГИКИЛ

Припадници Федералне управе полиције данас су у оквиру оперативне акције "Џампер" ухапсили три лица која се доводе у везу са организованим криминалом, а у вези са злоупотребом положаја или овлаштења.
ГИКИЛ - Фото: dnevni avaz
ГИКИЛФото: dnevni avaz

По наредби Кантоналног тужилаштва и Кантоналног суда у Тузли, ФУП је предузео активности из своје надлежности на подручју Западно-херцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона, саопштено је из ФУП-а.

Започети су претреси стамбених објеката на четири локације на подручју општина Љубушки, Посушје и Мостар, при чему су слободе лишена лица чији су иницијали И.В, М.П. и И.Б.

Приликом хапшења и претреса ових лица пронађени су и одузети предмети који су тражени наредбом суда, а који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшени ће бити криминалистички обрађени у службеним просторијама ФУП-а Мостару, те ће у законском року бити предати Кантоналном тужилаштву Тузла.

Према наводима федералних медија, ухапшени су Иван Вукшић, Мато Павковић и Иван Буноза, чланови Надзорног одбора фирме Глобал испат коксна индустрија Лукавац /ГИКИЛ/.

Општински суд у Тузли раније је забранио рад овог надзорног одбора.

Аваз наводи да је Вукшић бивши директор Федералне обавјештајне агенције.

Кликс је објавио да су ухапшени сарадници Прамода Митала, који је оптужен за вишемилионски криминал у ГИКИЛ-у.

Према незваничним информацијама Федерална управа полиције врши претресе и у просторијама ГИКИЛ-а, гдје би, како наводи портал, могло услиједити још неколико хапшења.

Повезане вијести:

Акција "Џампер": Ухапшене три особе због организованог криминала