latinica  ћирилица
19/11/2019 |  11:13 ⇒ 11:26 | Аутор: 24sata.hr

Предао се банкар који је побјегао у БиХ са скоро три милиона марака

Срђан Ђаковић (59) је банкар осумњичен да је проневјерио 11,5 милиона куна из ОТП банке. Како сазнаје хрватски портал 24сата, банкар он се у уторак сам предао.
Ухапшен одбјегли банкар (Фото: jabuka.tv) -
Ухапшен одбјегли банкар (Фото: jabuka.tv)

Ђаковић се предао у просторијама сплитске полицијске станице, а прије тога је бјежао, а задњи телефонски сигнал лоциран у Босни и Херцеговини. Данима је био главна тема у Врлици.

Новац му је, причају мјештани, требао можда због неке друге жене, наводно актуелне љубавнице, која такође живи у Врлици и које, наводно, није било неколико дана код куће, баш у вријеме Срђановог нестанка.

- Није он имао времена за породицу - каже мјештанка која је увјерена како ће, осим ових 11,5 милиона куна, на видјело ускоро изаћи још бројне чудне трансакције.

Банкар се, кажу, понашао као је новац у банци његов те је понекад радио изненађујуће потезе. То потврђује и један клијент који је од сумњиве трансакције једва спасио свој новац.

- Има већ много година од тога. Нестало ми је неколико хиљада куна с рачуна, ваљда је мислио да сам глуп, да ће ми продати причу. Одмах сам отишао у Сињ код његовог надређеног, који је Ђаковића прво оправдавао, а потом признао да је тобоже нешто криво сторнирао. Извинили су ми се вративши ми новац у року од неколико сати. Ако је мене хтио преварити, можете мислити шта је радио старим људима - прича некадашњи клијент банке, која је прије четири дана затворила своју пословницу у овом мјесту.