latinica  ћирилица
19/11/2019 |  17:39 | Аутор: СРНА

Жунић: Невјероватна жалост СДС-а и ПДП-а за удобним министарским фотељама

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је Срни да је "невјероватна реакција појединаца из СДС-а и ПДП-а на именовање кандидата СНСД-а за предсједавајућег Савјета министара чиме су још једном показали колико жале за својим удобним фотељама у заједничким институцијама БиХ".
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић је истакао да су "Мирко Шаровић и екипа бораца за добро плаћене фотеље у институцијама БиХ преурањено излетјели у јавност и обманули грађане Републике Српске да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потписао документ о чланству БиХ у НАТО савез".

- Није њима проблем НАТО, ни интереси Републике Српске и њених институција, нити интереси српског народа, јер и сами знају да то што причају није тачно. Њима су проблем министарске функције без којих неминовно остају. Сва кукњава је због фотеља и свих привилегија које су као изборни губитници узурпирали у протеклих пет година, па им је и то мало. Тужно их је гледати како један по један излази у јавност и шири дезинформацијe - рекао је Жунић.

Он је оцијенио да је појединцима из СДС-а и ПДП-а посебно разочарење и то што су, према њиховом мишљењу, били на корак до покушаја да као изборни губитници поново буду дио власти на нивоу БиХ, те су с тим циљем исказали и спремност да мијењају пословник Представничког дома Паралментарне скупштине БиХ.

- Били су спремни на све, мислећи да ће остати у својим удобним министарским фотељама и зато данас не могу ни бар мало да сакрију своју тугу, већ излијећу неконтролисано у јавност износећу неистине - рекао је Жунић.

Истичући да је документ Програм реформи БиХ велика побједа Републике Српске јер се нигдје не спомиње чланство у НАТО већ само сарадња, што и јесте став Српске, Жунић је открио да је у овом документу, између осталог, јасно наведено да се "Програм реформи БиХ подноси без прејудицирања коначне одлуке о чланству, а за чије усвајање ће бити потребна додатна одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ".

Он је рекао да ће бити веома интересантно гледати и слушати Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића и остале када НАТО да своје мишљење о документу Програм реформи БиХ.

- Зато им из најбоље намјере поручујем да не срљају, да не излијећу са дезинформацијама, већ да сачекају шта има НАТО да каже. Боље за њих да се више не брукају и не потцјењују јавност - навео је Жунић.