latinica  ћирилица
19/11/2019 |  19:52 | Аутор: СРНА

Савчић: Недопустива политичка злоупотреба БОРС-а

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је да БОРС није ни антивладина, ни антиопозициона организација, те да су недопустиви покушаји њене политичке злоупотребе.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

- Ми смо невладина, национална и патриотска организација која мора и треба бити корективни фактор када је ријеч о најкрупнијим питањима за судбину Српске - рекао је Савчић коментаришући чињеницу да је министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић недавно поцијепао своју борачку књижицу и позвао борце да исто ураде.

Он је навео да је БОРС успио да очува достигнути ниво права бораца Војске Републике Српске, али и да уведе нова, што је, како каже, успјех с обзиром на тренутну друштвено-економску ситуацију.

- Тражимо праведна рјешења и да најугроженији припадници борачке популације добију бољи материјални положај. То се, прије свега, односи на незапослене демобилисане борце који су најосјетљивији и најугроженији дио. Циљ је да се направи социјална карта када је ријеч о тим људима и утврди њихов тачан број како би им се помогло - рекао је Савчић.