latinica  ћирилица
20/11/2019 |  08:17 | Аутор: СРНА

Влажни коловози на већини праваца

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су влажни коловози, у котлинама и уз ријечне токове, преко превоја, мјестимично има магле или ниске облачности, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Саобраћај се одвија једном коловозном траком на дионици магистралног пута Бијељина-Шепак, у мјесту Патковача, због радова, као и на дионици магистралног правца Дрињача-Милићи-Власеница гдје је настављена реконстукција коловоза, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току су радови на реконструкцији Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Каракај-Дрињача.

На дионици магистралног пута Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруша/ због санационих радова измијењен је режим саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току су радови на изградњи мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу на дионици Крупац-граница Републике Српске Богатићи, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На снази су получасовне обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у периоду од 8.00 до 15.00 часова због деминирања терена "Клакари Доњи 8, 13 и 14", у општини Брод.

Због саобраћајне незгоде која се догодила на магистралном путу М-17 у Зеници, саобраћај је преусмјерен на градске улице.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.