latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:36 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Званичници Српске честитају крсну славу МУП-а

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославиће сутра крсну славу - Светог Архангела Михаила. Званичници Српске упутили су честитке.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а.

- У име грађана Републике Српске и у своје име вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске упућујем искрене честитке поводом крсне славе - Светог Архангела Михаила. Министарство унутрашњих послова, као стуб безбједности и чувар нашег поретка, гаранција је да ће наши грађани живјети мирније и безбједније, а да ће Република уживати стабилност коју заслужује - навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је МУП Српске, континуираним развојем и напретком, јачањем капацитета и радећи у складу са највишим стандардима, стекао углед и повјерење, не само грађана, већ и других полицијских агенција из региона.

- Обавеза институција Републике Српске је да наставе и даље да раде на оспособљавању, опремању и кадровском јачању Министарства унутрашњих послова, као гаранта безбједности Републике. Са жељом да и у будућности остварујете своје планове и постижете успјехе и резултате у раду, још једном вам честитам крсну славу - Светог Архангела Михаила - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је припадницима МУП-а и Полиције Републике Српске крсну славу и истакао да су ове двије институције гарант безбједности Српске и свих њених грађана, те један од најважнијих стубова владавине права и поштовања закона.

- Поносни смо на нашу полицију која своје задатке извршава веома успјешно, у складу са Уставом и законом и поздрављамо јачање њених капацитета, континуирано кадровско усавршавање и оспособљавање, чиме су постали једна од најбоље организованих полицијских структура у БиХ - навео је Чубриловић у честитки упућеној министру унутрашњих послова Драгану Лукачу и директору Полиције Дарку Ћулуму.

Чубриловић је додао да су успјешно Министарство унутрашњих послова, те професионалне и опремљене полицијске снаге, темељ сигурне и стабилне Републике Српске.