latinica  ћирилица
20/11/2019 |  13:10 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Бањац: Српска треба да прати Србију по питању НАТО

Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац сматра да Република Српска у погледу уласка у НАТО треба да прати Србију.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Уколико је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик био са предсједником Србије Александром Вучићем и уколико је Вучић рекао да је то добро, онда ми треба да пратимо пут Србије - рекао је Бањац, коментаришући усвојени документ Програм реформи БиХ на ванредној сједници Предсједништва БиХ.

Бањац је закључио да је за ДНС кључно да Република Српска прати пут Србије.

Предсједништво БиХ је на јучерашњој ванредној сједници у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и усвојило Програм реформи БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нагласио је јуче да документ Програм реформи БиХ не прејудицира чланство БиХ у НАТО, нити нарушава војну неутралност.

У овом документу, између осталог, јасно је наведено да се "Програм реформи БиХ подноси без прејудицирања коначне одлуке о чланству, а за чије усвајање ће бити потребна додатна одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ".