latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:05 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Нема допуна дневног реда хитне сједнице Представничког дома

Приједлози за допуну дневног реда данашње хитне сједнице Представничког дома нису прихваћени јер нису стигли у писаном облику, тако да ће на данашњој хитној сједници бити расправљано само о једној тачки дневног реда - захтјеву за разматрање по хитном поступку Приједлога измјене и допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Представнички дом - Фото: Тwitter
Представнички домФото: Тwitter

Приједлог измјене и допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ предложили су посланици СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић, Драган Мектић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, док је сазивање хитне сједнице Представничког дома подржало укупно 18 посланика.

Посланик СДП-а Зукан Хелез тражио је да се дневни ред допуни информацијом о Програму реформи који је јуче усвојило Предсједништво БиХ, док је Дамир Арнаут из СББ-а тражио да Представнички дом данас наложи да се конституише истражна комисија о стању у правосуђу, чије је формирање предвиђено закључком Друге хитне сједнице Представничког дома.

Предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић апеловао је да се посланици држе предложеног дневног реда, истичући да ове тачке могу бити разматране на наредним сједницама.

- Врло брзо ће бити редовна сједница на којој ће бити именовања комисија, ријеч је о неких четири, пет, шест или седам дана - рекао је Звиздић и позвао посланике да тада предложе ове тачке.

Шеф посланика Српског клуба Ненад Стевандић рекао је да нема ништа против да се разматра документ који је јуче усвојило Предсједништво и који, истакао је, не значи приступање НАТО-у, а за то да се расправља о Програму реформи био је и Бранислав Бореновић из Клуба посланика СДС-ПДП, који сматра да парламент и јавност треба да знају шта пише у том документу.

Шеф Клуба посланика СДА Адил Османовић рекао је да ће чланови Клуба расправљати само о дневном реду без допуна.

Повезане вијести:

Кошарац: Пословник се не може мијењати у хитној процедури

Програм реформи није у надлежности ПС БИХ

Хитна сједница Представничког дома ПС БиХ