latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:39 | Аутор: СРНА

Ћосић: СДС и ПДП да покажу бар мало достојанства

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић оцијенио је да су "истовремено и тужне и смијешне реакције званичника СДС-а и ПДП-а након што их је 'неспремне' затекла вијест о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара".
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

- Искрено највише ми је жао Мирка Шаровића као искусног политичар са дугогодишњом политичком каријером да се овако понижава и дозвољава себи да зарад једне фотеље износи гнусне неистине о наводном чланству Републике Српске и БиХ у НАТО савез - рекао је Ћосић Срни.

Он је навео да је још тужнија чињеница што Шаровић од јуче тврди да Програм реформи БиХ значи чланство у НАТО, а данас јавно пред новинарима у Парламентарној скупштини каже да СДС није имао увид у тај документ.

- Питам га само одакле му уопште храброст да коментарише документ који није видио, а посебно када сви знамо да су посланици СДС-а и ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске побјегли из слупштинске сале када је требало да се гласа о Резолуцији о војној неутралности - подсјетио је Ћосић.

Он је нагласио да је срамно да се сада предсједници СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић позивају на војну неутралност и исказују наводну бригу за Републиком Српском, када су њихови посланици показали шта мисле о том питању и чланству у НАТО.

- Свјесни су они да СНСД и Милорад Додик никада нису и неће прекршити одлуке Народне скупштине Републике Српске и да остају при ставу да је Република Српска војно неутрално, те да те неистине пласирају само ради себе и својих сада већ изгубљених поозиција у заједничким институцијама - рекао је Ћосић.

Он је рекао да им једино може поручити да "мирно спавају када је ријеч о Републици Српској, српском народу и њиховим интересима" и да покушају да са бар мало достојанства испоштују изборну вољу бирача и формирање власти у складу са изборним резултатима.