latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:02 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Маричић: Важно стицање најбоље праксе за унапређење рада пореских управа

Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић рекао је да је сарадња пореских управа Српске и Србије у свим областима рада веома важна, посебно са аспекта преузимања и стицања најбоље праксе за унапређење рада ових институција.
Састанак директора Пореске управе  Српске и Србије - Фото: РТРС
Састанак директора Пореске управе Српске и СрбијеФото: РТРС

Маричић, који је данас у Београду разговарао са директором Пореске управе Србије Драганом Марковић, навео је да је на састанку договорено да представници ове двије пореске управе у наредном периоду организују појединачне радне посјете и да на тај начин још више интензивирају међусобну сарадњу на обострану корист.

Током пленарног састанка представника двије пореске управе, Марковићева је одржала презентацију резултата рада и активности на трансформацији Пореске управе Србије, као и даљих планова те институције, саопштено је из Пореске управе Републике Српске.

У оквиру радне посјете уприличен је низ паралелних састанака на којима је разговарано о више тема које се тичу контрола, информационог система Пореске управе Србије, те модернизације услуга пореским обвезницима, а одржан је и састанак о интерној ревизији.

Саговорници су размијенили искуства и планове за будући период у овим областима и оцијенили да сарадња ове двије пореске управе треба да буде још интензивнија у наредном периоду.