latinica  ћирилица
20/11/2019 |  16:06 ⇒ 22:21 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Поштовање Дејтона кључно за јачање дијалога

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је досљедно поштовање Дејтонског споразума и уважавање уставне структуре БиХ, која подразумијева пуну равноправност три конститутивна народа, од кључног значаја за јачање политичког дијалога.
Цвијановић-Саболић - Фото: РТРС
Цвијановић-СаболићФото: РТРС

Цвијановићева је, на састанку у Бањауци са амбасадором Хрватске у БиХ Иваном Саболићем и генералним конзулом Хрватске у Бањалуци Зораном Пиличићем, навела да је то значајно и за несметано функционисање заједничких институција на нивоу БиХ.

Предсједнца Републике Српске је са Саболићем и Пиличићем разговарала о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, те о могућностима унапређења привредне сарадње Српске и Хрватске.

На састанку је изражено задовољство због недавног почетка изградње моста преко ријеке Саве код Градишке, те констатовано да је ријеч о значајном инфраструктурном пројекту како за Српску и БиХ, тако и за Хрватску и цио регион, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Цвијановићева је пожељела добродошлицу амбасадору Саболићу и генералном конзулу Пиличићу, те изразила очекивање да ће сарадња Републике Српске и Хрватске у предстојећем периоду бити још интензивнија.