latinica  ћирилица
20/11/2019 |  16:17 | Аутор: СРНА

Стевандић: Сједница послужила смањењу капацитета Српске

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић оцијенио је да је данашња хитна сједница овог дома на којој су усвојене измјене и допуне Пословника била сасвим непотребна и да је послужила само да се смањи капацитет Републике Српске.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Ова сједница послужила је само да се смањи капацитет Републике Српске, која ће сада моћи да се представља са мање од једне трећине чланова комисије, и то на привременој основи, што је велика грешка колега из Савеза за промјене - рекао је новинариам Стевандић.

Стевандић је навео да је узрок блокаде рада парламента БиХ то што Предсједништво БиХ није било доставило приједлог предсједавајућег Савјета министара без чега не може да ради ни Комисија за припрему избора Савјета министара, као ни друге институције.

Према његовим ријечима, начин на који се тумачило да измјене Пословника о раду Представничког дома спречавају неку блокаду, такође је беспредметан јер су прије ове сједнице достављени приједлози чланова у парламентарним комисијама од клубова СНСД-а и Српског клуба.

Говорећи о Програму реформи БиХ који је јуче донијело Предсједништво БиХ, он је нагласио да је меритум тог програма да нема одлуке о чланству у НАТО-у, нити одлуке у којој пише да се активира Акциони план за чланство у том савезу.