latinica  ћирилица
20/11/2019 |  18:31 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Завршен "Кестенбург"

Додјелом награда и признања, у Бањалуци је затворен Трећи Интернационални фестивал студентских позоришта "Кестенбург". За најбољу представу фестивала проглашено је позоришно остварење "Круг живота" у извођењу Националне академије за театар, филм и умјетност из Бугарске.

Жири у саставу Војин Ћетковић (предсједник) Неда Симић Жерајић и Никола Коља Пејаковић (чланови) једногласном одлуком награду "Златни кестен" додијелили су студентском ансамблу Националне академије за театар, филм и умјетност из Бугарске за представу "Круг живота".

Награда "Сребрни кестен" коју додјељује жири медија у саставу Владимир Кецмановић, Џевдет Тузлић и Татјана Марјановић, али и награда "Бронзани кестен" Гласа Српске отишла је, такође, у руке бугарског ансамбла.

Специјална награда Кестенбурга за педагошки рад припала је Емили Клион, директорки Позоришта младих из Сан Франциска, док је награда за ревитализацију традиције отишла у руке Позоришту младих "Фокс" из Јужне Кореје.
Посебне награде за вријеме фестивала додијељене су и Светлани Бојковић за улогу у представи "Цело тело ту ме боли" и ансамблу представе "Ноћ богова".