latinica  ћирилица
20/11/2019 |  19:30 ⇒ 21/11/2019 | 10:13 | Аутор: РТРС

Каран: Програм реформи - компромисно рјешење прихватљиво за све стране (ВИДЕО)

Програм реформи, који је Предсједништво БиХ јуче усвојило, не води БиХ у НАТО, истакао је за РТРС професор Уставног права и генерални секретар Владе Републике Српске, Синиша Каран.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Гостујући у нашој емисији Телеринг поручио је да је тај документ компромисно рјешење, тренутно прихватљиво за све стране у БиХ.

Увјерава да је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, био свјестан тежине документа који ће бити послат у Брисел и да у њему нема одреби штетних по интересе Републике Српске.

- Оно што је јако битно да експлицитно пише, а то је и највећа окосница и шта он заправо значи, јесте то да тај документ не води БиХ у НАТО пакт. Ни по свом садржају, ни по свом називу, као ни по процедури. Дакле. ни по процесно-материјалном смислу то није тај документ и то је најважније - каже Каран.

Истакао је да се овим документом настављају реформски процеси у БиХ.

- Вријеме ће показати шта то значи. Оно што је јако важно јесте да сви будући процеси који буду ишли према НАТО-у, морају захтијевати нове одлуке органа БиХ. То је једина истина, а све остало су шпекулације - нагласио је Каран за РТРС.