latinica  ћирилица
20/11/2019 |  22:02 ⇒ 22:06 | Аутор: Б92

Партизан се пласирао у Топ 16 фазу

Кошаркаши Партизана су побједом над Ритасом резултатом 86:81 успјели да се пласирају у Топ 16 фазу Еврокупа.
КК Партизан  (фото:eurocup) -
КК Партизан (фото:eurocup)

Ритас је нешто боље почео овај сусрет. Успјели су већ у првој половини прве четвртине да створе разлику од два посједа, пошто је за Партизан једине поене постигао Раде Загорац, тачније првих 12 поена.

Ту монотонију разбио је Рашон Томас, који је са линије за слободна бацања постигао своје прве поене, а и прве поене некога ко се не зове Раде Загорац.

Иако је дјеловало да ће гости добити прву четвртину, Партизан је направио своју серију и тројком Уроша Трифуновића дошао до предности 23:21.

Одлично су изабраници Андрее Тринкијерија наставили овај сусрет. Успели су веома брзо да креирају своју серију од 7:0 и да поведу са 30:21, да би Ритас умео да одговори контра серијом и за пар минута је писало на семафору 30:29.

Сјајна секвенца Вила Мозлија, који је сјајно чувао рекет и за 20 минута кошарке забиљежио 4 рампе, имао је и два одлична закуцавања, па су црно-бијели ипак успјели да на "велики одмор" оду са 46:40.

Трећа четвртина је почела слободним бацањима за Ритас, пошто је по завршетку друге четвртине техничку грешку добио Андреа Тринкијери. Ипак, ова дионица је била добра по црно-бијеле пошто су успјели да надограде стечену предност и стекли двоцифрену разлику по први пут на утакмици.

То се догодило послије сјајне реакције у одбрани Немање Гордића и добро завршене контре, па су са 11 разлике почели посљедњи квартал. Раде Загорац је наставио тамо гдје је стао и за трен ока дошао до 73:57, Адомаитис је звао тајм аут, али му то није пуно помогло.