X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
21/11/2019 |  07:38 ⇒ 10:03 | Извор: РТРС

МУП - гарант безбједности Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а крсну славу - Светог архангела Михаила, истичући да је обавеза институција Српске да наставе да раде на оспособљавању, опремању и кадровском јачању МУП-а, као гаранта безбједности.
Жандармерија Републике Српске - Фото: РТРС
Жандармерија Републике СрпскеФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и у своје име вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске упућујем искрене честитке поводом крсне славе - Светог архангела Михаила. МУП, као стуб безбједности и чувар нашег поретка, гаранција је да ће наши грађани живјети мирније и безбједније, а да ће Република уживати стабилност коју заслужује - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

У честитки се истиче да је континуираним развојем и напретком, јачањем капацитета и радећи у складу са највишим стандардима, МУП Републике Српске стекао углед и повјерење, не само грађана, већ и других полицијских агенција из региона.

- Са жељом да и у будућности остварујете своје планове и постижете успјехе и резултате у раду, још једном вам честитам крсну славу - Светог архангела Михаила - додаје се у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је припадницима Министарства унутрашњих послова Српске крсну славу - Светог срхангела Михаила, са жељом да наставе да успјешно обављају своје активности и остану гаран безбједности Републике Српске и њених грађана.

Он је навео да је обиљежавање крсне славе прилика и да се присјети свих припадника МУП-а који су у одбрамбено-отаџбинском рату дали живот за одбрану Републике Српске.

Вишковић је нагласио да је Влада Републике Српске чврсто опредијељена да континуирано ради на опремању и модернизацији МУП-а, као темеља сигурне и стабилне Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У честитки, коју је упутио министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а, Вишковић је оцијенио да припадници МУП-а Српске професионално, одговорно и предано извршавају све своје задатке.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је припадницима МУП-а и Полиције Републике Српске крсну славу Аранђеловдан и истакао да су ове двије институције гарант безбједности Српске и свих њених грађана, те један од најважнијих стубова владавине права и поштовања закона.

- Поносни смо на нашу полицију која своје задатке извршава веома успјешно, у складу са Уставом и законом и поздрављамо јачање њених капацитета, континуирано кадровско усавршавање и оспособљавање, чиме су постали једна од најбоље организованих полицијских структура у БиХ - навео је Чубриловић у честитки упућеној министру унутрашњих послова Драгану Лукачу и директору Полиције Дарку Ћулуму. Чубриловић је додао да су успјешно Министарство унутрашњих послова, те професионалне и опремљене полицијске снаге, темељ сигурне и стабилне Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је крсну славу министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а Српске, пожељевши их много успјеха у извршавању веома захтјевних полицијских задатака.

Он је нагласио да је полиција један од стубова опстанка Републике Српске и гарант њене безбједности, као и безбједности свих њених грађана.

- Желим да и у будућности радити професионално, реализујете зацртане циљеве и радите на јачању Министарства унутрашњих послова Републике Српске како би њени грађани били још безбједнији и сигурнији - нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ посебно је нагласио да се на дан крсне славе, као и сваког дана треба сјетити 782 припадника МУП-а који су уградили своје животе у темеље Републике Српске и одати им дужно поштавање.

- Још једном свим припадницима МУП-а Републике Српске желим срећну славу, као и много здравља, среће и успјеха у приватном и професионалном животу - поручио је Додик.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославиће данас крсну славу - Светог архангела Михаила.