latinica  ћирилица
21/11/2019 |  11:11 | Аутор: СРНА

Деђански: Опозиција безначајна, па кидише на интересе Српске

Политички аналитичар Стевица Деђански сматра да је опозиција у Републици Српској, као и она у Србији, безначајна и да "што год су безначајнији, више кидишу на интересе земље у којој живе", што се показало и у реаговањима на недавно потписан Програм реформи БиХ.
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com) -
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com)

- То је тужно, али је чињеница. Ако им је изговор да ће зато Српска да уђе у НАТО, а имамо експицитан став српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да неће никада ући, онда је то стварно илузорно говорити и стварно је понекад залуд трошити време на одговоре тим људима - рекао је Деђански Срни.

Према његовим ријечима, због личних интереса и због безначајности која је све више уочљива у народу, опозиција је спремна да ради против интереса свог народа.

- И они то показују нескривено и у свакој ситуацији коју смо имали. Они су увек а приори против свега што доноси нешто добро за Србију и у овом случају за Српску. Када би их неко питао зашто - они не би могли да одговоре - рекао је Деђански.

Он је констатовао да би српском народу и у Републици Српској и у Србији било много љепше када би став свих страна бар о националним темама био заједнички, те поручио да, на жалост, то није тако.

- Понавља се ситуација да је опозиција због личних и ускостраначких интереса спремна да руши државу у којој живи - закључио је Деђански.

Предсједништво БиХ је прије два дана на ванредној сједници донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и усвојило Програм реформи БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нагласио је да документ Програм реформи БиХ не прејудицира чланство БиХ у НАТО, нити нарушава војну неутралност.

У овом документу, између осталог, је наведено да се "Програм реформи БиХ подноси без прејудицирања коначне одлуке о чланству, а за чије усвајање ће бити потребна додатна одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ".