latinica  ћирилица
21/11/2019 |  12:25 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

БН непрофесионалним радом шири дезинформације

Потпуно је јасно да бијељинска БН телевизија, која годинама загађује медијски простор својим непрофесионалним радом и ширењем дезинформација и неистина на шта је јавност навикла, с правом носи назив "фабрика лажи", пише портал Инфосрпска.
БН - Фото: СРНА
БНФото: СРНА

- Начином на који ова телевизија посљедња два дана учествује у кампањи против актуелне власти, али и саме Републике Српске, гдје је у потпуности изгубљена мјера, јер се то чини безочно, често без аргумената, убацивањем сензационалних наслова које нигдје не можете наћи у текстовима, са изгубљеном мјером у свом трачерском походу, са информацијама које нас најчешће удаљавају од саме стварности, са амбицијама да буду врхунски и једини просудитељи и оцјењивачи, представља сумрак јавности и јавно изговорене ријечи - истиче се у тексту.

Исти извор наводи да "без имало професионалне одговорности, ова "фабрика лажи" већ данима покушава да убиједи јавност да је српски члан Предсједништва БиХ пристао на чланство БиХ у НАТО".

С тим циљем, додаје се у тексту, "довели су и надрианалитичара Дарка Трифуновића из Београда да на себи својствен начин он "појасни" српској јавности на шта је Додик пристао".

- Овај мегафон мрзитеља Милорада Додика и власти у Републици Српској бескрупулозно мијења и саопштења званичних инстититуција, а колико далеко су спремни да иду показује и данашња информација из Конзулата Мађарске у којем је јасно наведено да је "Министарство спољних послова и трговине Мађарске поздравило постигнути споразум између чланова Предсједништва БиХ што је био важан корак напријед у смјеру успостављања власти у БиХ", као и да постизање тог споразума значи "наставак партнерства" између БиХ и НАТО савеза - пише у тексту.

Наравно, да то ништа није значило такозваним новинарима ове квази телевизије да у наслову вијести напишу "Орбан честитао БиХ пут ка НАТО савезу". Није ли то сумрак јавности и јавно пласиране вијести", наглашава се у тексту.