latinica  ћирилица
21/11/2019 |  12:46 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Програм реформи није АНП већ документ који предвиђа реформе (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да усвајањем Програма реформи БиХ није усвојен годишњи национални програм БиХ у вези са НАТО-ом, већ да је ријеч о документу на основу којег ће бити вршене одређене реформе.
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Он је прилично рестриктиван у односу на неке документе који су раније на том плану били формулисани. Никада нисмо спорили да треба да постоје планови сарадње и реформе које ће на јачању безбједносних капацитета постојати у оквиру тог контекста заједно са НАТО-ом - изјавила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да Програм реформи може да БиХ води тим путем, те поновила да не стоји опозициона прича да је то АНП и да ће се десити активација МАП-а, као акционог плана за чланство у НАТО.

- Имате у Федерацији да нападају лидера СДА Бакира Изетбеговића да је капитулирао пред Милорадом Додиком. Овамо нападају Додика да уводи Српску и БиХ у НАТО... Овдје је битно да та сарадња постоји, иако смо, нажалост, изгубили годину дана због неформирања власти на нивоу БиХ. Све је апсолутно могло да се деси прије годину и да имамо нове и свјеже структуре власти које могу преузимати обавезе, наступати кредибилно и радити свој посао - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је до сада само Српска функционисала јер је у децембру прошле године успоставила власт и спровела изборне резултате.

- И даље чекамо Федерацију, а још увијек и нови сазив Савјета министара - рекла је Цвијановићева.